Sommarens bästa investering, gräsklipparen

Under sommaren så går det ofta åt ganska mycket mer pengar, semestrar är dyrt, det vet alla. Detta gör att investeringar under sommarledigheten bör vara välgrundade. En sådan investering som jag gjorde under sommaren var en ny gräsklippare till stugan utanför Linköping. Äldre gräsklippare slukar väldigt mycket mer bensin än nya, plus att elgräsklippare blir allt effektivare. Det finns knappt inga tillfällen som en vanlig gräsklippare skulle kunna göra bättre än vad en elektrisk skulle kunna. Detta är några av de baser jag hade som grund för min investering.

Jag föreslår att alla gör en analys inför en investering på över 10% av netto inkomsten. Det vill säga att man kollar hur mycket olika kostnader skulle skilja sig före och efter en investering. Parametrar att hålla ett öga på skulle kunna vara te.x underhåll, drift och övriga kostnader. räkna sedan på hur lång tid det skulle ta innan du börjar tjäna pengar på din investering. Nu är det bara en fråga som återstår, ”vill jag ha/ behöver jag denna produkt efter denna tid?”.