Fasadskyltar till villor

Som mäklare av lite mer exklusiva fastigheter i Båstad och Halmstad, åker jag gärna runt på fritiden och spanar efter nybyggda och exklusiva villor. Förra helgen var jag i Tylösand och passerade förbi en riktigt häftig villa i modern stil med vitputsade fasader och stora glaspartier mot havet.

Huset hade många intressanta detaljer. Bl.a. en personlig och unik fasadskylt med familjens efternamn, gatunamn och husnummer. Det såg ut som att skylten var gjord både i metall och plexiglas. Riktigt snyggt och helt klart bättre jämfört med vanliga hussiffror!

Jag kände att jag måste ta en bild och visa de andra mäklarna på kontoret, men tyvärr hade jag bara mobilen med mig, så jag behövde komma lite närmare huset, men hela fastigheten omgärdades av högt staket med en låst grind. Men jag tog några bilder från gatan, bättre än inget tänkte jag.

På väg tillbaka till bilen ser jag någon som går i riktning mot grinden med en hund. Det visade sig att det var husets ägare som hade varit ute på en promenad med hunden längs stranden. Jag presenterade mig och berättade att jag jobbade som mäklare och att jag tyckte det var en annorlunda skyld på fasaden.

Ägaren blev riktigt entusiastisk och berättade, medan vi gick upp mot fasaden, att skylten var tillverkad av ett företag som hette Skövde Gravyr och att den, precis som jag trodde, var gjord av metall och plexiglas. Det visade sig också att skyltens bokstäver lyste på kvällarna.

Ägaren berättade och pekade på andra hus längre bort på gatan, som också hade liknande fasadskyltar och att de också var tillverkade av Skövde Gravyr. Nöjd åker jag där ifrån med riktigt bra bilder till kollegorna, men kanske allra bäst, ett nytt säljuppdrag! Det visade sig att ägaren gick i säljtankar och hade fått ett gott intryck av mig och undrade om jag ville ta på mig uppdraget att sälja huset!